2014. április 23. szerda, Béla

Háttér

csaladhalo.hu
mti
2014. 04. 23. 15:56

Emmi: kiszámíthatóbbá vált a bölcsődék finanszírozása

A kormány programjának eredményeként a bölcsődék finanszírozása kiszámíthatóbbá, működtetésük biztonságosabbá vált - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán a bölcsődék napja alkalmából az MTI-vel.

csaladhalo.hu
Sz. É.
2014. 04. 23. 08:40

Keresd a párod!

A Nem Adom Fel Alapítvány Kezdjetek szeretni! címmel indítja útjára programsorozatát, melynek célkitűzése nem kisebb, mint egyfelől minél nagyobb társadalmi összefogás mellett konstruktív megoldásokat ajánlani erre a problémára, másfelől valós közösségi tereket létrehozni, amelyek lehetőséget teremtenek minden társadalmi csoportnak az egymás iránti elfogadáson és felelősségen alapuló emberi kapcsolatokra.

családháló.hu, Világgazdaság
2014. 04. 23. 07:42

Elektronikus lesz az anyakönyvezés

Csaknem egymilliárd forintos uniós forrásból az év közepétől fokozatosan megújul, és teljesen elektronikussá válik a Magyarországon 120 évre visszatekintő állami anyakönyvezés. Négy helyett egyféle anyakönyv lesz majd, személyhez kötötten - írja a Világgazdaság.

Családháló
2014. 04. 22. 13:50

Az éhezők segítését és békét sürgetett Ferenc pápa

A világot sújtó éhezés és a konfliktusok leküzdését, a védtelenek és kizsákmányolt emberek védelmét szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter-bazilika lodzsájáról mondott beszédében. Ferenc pápa olasz nyelvű húsvéti beszédében az Úr segítségét kérte, hogy leküzdjék 'az éhezés csapását', amelyet a konfliktusok csak súlyosbítanak, de súlyosbít 'a cinkosságunkkal folyó hatalmas pazarlás' is.

Családháló
2014. 04. 22. 06:53

Titkos mérföldkövek a babafejlődésben

A közismert, nagyobb fejlődési lépcsők mellett, amelyekre a védőnő is rendszeresen rákérdez, van néhány kisebb, szinte észrevehetetlen fejlődési állomás is, amelyek legalább akkora örömmel és büszkeséggel tölthetnek el, ha figyelsz rájuk.

Családháló
2014. 04. 22. 06:12

Újabb gyerekkori figyelemzavart azonosítottak

Lomha kognitív tempónak nevezték el a kutatók azt a figyelemzavaros kórképet, ami a feltételezések szerint letargiával, álmodozással és lassú mentális feldolgozással jár együtt. A tünetegyüttest hivatalosan még nem minősítették betegséggé, de a szakemberek erősen hisznek a létezésében. Ha bebizonyítják, hogy létezik, több millió gyerek menekülhet meg a félrediagnosztizálás veszélyétől.

csaladhalo.hu
Családháló
2014. 04. 21. 07:30

Egyre több tanuló “szenved” tablettfüggőségben

Egyre több pedagógus hívja fel rá a figyelmet arra, mennyire fontos lenne megtanítani a gyerekeket arra, hogy kell a tableteket felelősségteljesen, tudatosan használni. A gyerekek ellenállhatatlan vonzalmat éreznek minden iránt, ami képernyő, miközben sokuknak olyannyira fejletlen a finommotoros készségük, hogy két építőkockát nem tudnak egymásra rakni.

csaladhalo.hu
Gaál Olga Mária
2014. 04. 20. 15:30

Karamellás tej

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettel korábban meghirdette a „Családsikerek” – irodalmi és fotópályázatot családosoknak. A nyerteseket a családháló.hu által szervezett Családünnep Magyarországon című rendezvényen díjazta a Balog Zoltán miniszter és Soltész Miklós államtitkár. Ígéretünkhöz híven a díjazott pályaműveket közöljük honlapunkon.