2014. április 19. szombat, Emma

Háttér

2014. 04. 18. 10:50

Itt az idő? Az iskolaérettség kritériumai

Ahhoz, hogy gyermekünk teljesíteni tudjon az iskolában, megfelelő fizikai, pszichés és szociális érettség szükséges, különben elkezdődik a kudarcok, az iskolaundor és az önértékelés csökkenésének ördögi köre. Cikkünkben összegyűjtöttük az iskolaérettség kritériumait.

csaladhalo.hu
2014. 04. 18. 10:32

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezünk

Nagypénteken, az egyházi év legcsendesebb napján, Krisztus kereszthalálára emlékezünk. Azon a napon az egyház nem mutat be szentmiseáldozatot, az úgynevezett csonka mise szertartásával fejezzük ki a Krisztus halála felett érzett gyászt.

csaladhalo.hu
2014. 04. 18. 10:10

A Föld Napja – IV. Tudományfesztivál: kéz a kézben a tudomány és a környezet-, természetvédelem

Közösen szervezik meg idén a Föld és a tudományok ünnepét Budapesten. Az “A Föld Napja – IV. Tudományfesztivál” elnevezésű rendezvénynek 2014. április 24-25-én a Magyar Nemzeti Múzeum kertje ad otthont. A Herman Ottó Emlékév égisze alatt megszervezett esemény látványos, interaktív, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programjainak megrendezéséből többek között egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, országos szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek és egyesületek veszik ki a részüket. A rendezvény célja, hogy különböző élmények, tapasztalatok segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok és a környezet-, természetvédelem iránt.

csaladhalo.hu
Gyarmati Orsolya
2014. 04. 18. 06:50

MiniBrake - távirányítós fékezőrendszer gyerekbiciklikre

Vajon hányszor jutott már eszébe a kisgyerekes anyukáknak és apukáknak, hogy bárcsak lenne egy láthatatlan védőháló a gyerek körül, ami az utcán bármikor meg tudja óvni a balesetektől? Hányan vizionáltak valamiféle biztonsági kötelet, jó értelemben vett életmentő “pórázt”, vagy egyszerűen azt, hogy legyen nyolcméteres karjuk, hogy a gyereket akkor is elérjék, ha az előreszaladva épp lelépe az úttestre, nekimegy valaminek, összetöri magát. Örömmel jelenthetjük, hogy egy zseniális magyar találmánynak köszönhetően megkönnyebbülten sóhajthatunk fel. Néhány diák ugyanis megalkotta a MiniBrake nevű, gyerekbiciklire szerelhető távirányítós féket, amely akár 50 méteres távolságból is könnyedén és biztonságosan megállítja a kerékpárt és vele együtt rajta ülő, de már túl messze járó gyerekünket.

csaladhalo.hu
Gyarmati Orsolya
2014. 04. 17. 07:15

A világ legrosszabb mesekönyve - avagy: ne aludj jól, ne álmodj szépeket...

A békák meghalnak a tó fenekén. A teknős halálra zúzza magát a sziklákon. A nyulak öngyilkosok lesznek. A madarász felkínálja a fürjet a ragadozómadaraknak, hadd lakmározzanak kedvükre...soroljuk még? Nem, kedves olvasók, nem valami bizarr természetfilmből szemezgettünk, és nem is a legújabb horrorsorozat tartalmából közöltünk részleteket, hanem egy olyan mesekönyvből, amellyel kapcsolatban komolyan felvetődik a kérdés: hogyan lehet megírni, kiadni, lefordítani olyan történeteket, amelyeknek legfeljebb a gyermekvédelmisek által szervezett “Milyen meséket ne olvass soha, semmiképp a gyerekednek?” című előadáson van helye - elrettentésképpen???

csaladhalo.hu
Szederkényi Éva
2014. 04. 16. 08:17

A világmindenség éneke

A kozmosz titkait évezredek óta kutatja az emberiség. Ellis Potter 3 elmélet a mindenségről című könyve a Nagy Titokról, az ember istenkereséséről szól.

csaladhalo.hu
Schütz Gabriella
2014. 04. 15. 16:00

A mi családunk sikere: az én kishúgom

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális és Családügyért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézettel korábban meghirdette a „Családsikerek” – irodalmi és fotópályázatot családosoknak. A nyerteseket a családháló.hu által szervezett Családünnep Magyarországon című rendezvényen díjazta a Balog Zoltán miniszter és Soltész Miklós államtitkár. Ígéretünkhöz híven a díjazott pályaműveket közöljük honlapunkon.

Családháló
2014. 04. 15. 11:14

Hogyan árthatunk a gyereknek már a fogantatás előtt?

Közelebb kerültünk a biológia egyik legérdekesebb titkának megfejtéséhez. Az új ismeretek felelősségteljesebb viselkedésre ösztönözhetnek, mert az egészségtelen életmód káros következményei nemcsak ránk, hanem leendő gyermekeinkre is veszélyt jelenthetnek.